Päätäistä

Täältä löydät tavallisimpia kysymyksiä päätäistä. Jos et saanut vastausta kysymykseesi, voit ottaa meihin yhteyttä.

Mitä tulisi tehdä, jos tarhassa tai koulussa on täitä?

Tutki huolellisesti perheenjäsenten päät täikammalla, hyvässä valaistuksessa. Hoida kaikki tartunnan saaneet samalla kerralla.
Alla olevien linkkien kautta saat lisää tietoa Paranix tuotteiden käytöstä.

Miten minun tulisi tutkia lapsen pää löytääkseni täitä?

Paras tapa havaita päätäi on käyttämällä tiheäpiikkistä täikampaa.. On tärkeää kammata hiukset läpi ennen käsittelyä.
Katso DEMONSTRAATIOFILMI miten tutkit lapsesi päänahan ja hiukset.

  • Tutki hiukset täikamman avulla. Tarkista erityisesti hiusten juurelta, korvien takaa ja niskasta.
  • Pidä pulloa noin 10cm päästä hiuksista ja LEVITÄ huolellisesti riittävä määrä kaikkialle kuiviin hiuksiin. Hiero neste huolellisesti hiuksiin ja hiuspohjaan ja varmista, että ne ovat kauttaaltaan kastuneet aineesta. Kiinnitä erityistä huomiota niskan ja korvien läheisille alueille. Anna aineen vaikuttaa 15 minuuttia. Tämä on tärkeää, jotta hoito onnistuisi.
  • PESE hiukset tavallisella shampoolla ja huuhtele huolellisesti. Pese tarvittaessa uudelleen. Voit myös käyttää hoitoainetta.
  • POISTA täit ja saivareet. Kampaa KOSTEAT hiukset ennen kuivaamista tiheällä kammalla saivareiden ja täiden poistamiseksi. Jaa hiukset neljään osaan: otsalta, niskasta ja kummaltakin korvalta. Jos hiukset ovat pitkät, voit palmikoida osat. Käsittele osat erottamalla niistä ohuita suortuvia, niin että hiuspohja tulee näkyviin. Kampaa jokainen suortuva aloittamalla mahdollisimman läheltä hiuspohjaa. Poista kammalla kaikki löytämäsi saivareet. Kaikki puhtaaksi käsitellyt suortuvat voit siirtää toiselle sivulle. Välttääksesi täiden leviämisen, puhdista kampa jokaisen suortuvan jälkeen vanutupolla. Kampaa aina hiuspohjasta poispäin.
  • Toista käsittely Paranixilla 7 päivän kuluttua. Toista 7 päivän kuluttua vaiheet 1- 4. Näin varmistat, että täiden elinkaari on lopullisesti katkennut. Tämä tappaa ensimmäisen käsittelyn jälkeen mahdollisesti kuoriutuneet yksilöt. Puhdista kammat ja harjat, jotka ovat olleet kosketuksissa hiuksiin.

Jos löydät eläviä täitä, ei paniikkia! Tehokkaiden Paranix tuotteiden avulla voit hoitaa päätäitartunnan helposti ja nopeasti.
Suosittelemme käsittelyä nopeasti, sillä päätäi tarttuu herkästi.

Mistä saan lisää ohjeita ja neuvoja?

Voit kysyä lisää päätäin hoidosta apteekista, kouluterveydenhoitajalta, neuvolasta tai lääkäriltä.

Elääkö päätäi hiusten ulkopuolella?

Täi voi elää noin yhden vuorokauden hiusten ulkopuolella, mutta se ei voi levitä muualle kuin hiuksiin ja päänahkaan.

Miksi juuri minun lapselleni tuli päätäitä? Onko kyse hygieniasta?

Päätäillä ei ole mitään tekemistä henkilökohtaisen hygienian kanssa. Kaikki voivat saada päätäitä, mutta ne ovat yleisempiä lapsilla. Päätäi leviää yleisimmin suoran kontaktin kautta, mutta se voi levitä myös epäsuorasti; kuten harjoista, hatuista ja kypäristä. Pienet lapset ovat usein hyvin läheisessä kontaktissa leikkiessään. Siksi päätäi leviää useimmiten päiväkodeissa ja kouluissa. Nykyään päätäitartuntoja on koko ajan jossain päin maata. Päätäi tarttuu sekä pitkiin että lyhyisiin hiuksiin ja puhtaisiin sekä likaisiin.

Pitäisikö lapsen hiukset leikata, jos häneltä on löytynyt päätäitä?

Ei. Päätäi elää hiuspohjassa, joten hiusten leikkaamisesta ei ole apua. Parasta on että päätäihoito tehdään välittömästi. Lue lisää Paranix tuotteista.

Miten voin välttää uuden päätäitartunnan?

Kun lapsen hiuksia tutkitaan ja kammataan säännöllisesti, myös päätäi havaitaan helpommin. Sillä ehkäistään myös päätäin tarttuminen muihin perheenjäseniin. Jos päätäitä löytyy, tutkikaa huolellisesti koko perhe ja hoitakaa ne, joilta on löytynyt eläviä täitä.

Voivatko päätäit tulla vastustuskykyisiksi täishampoolle?

Paranix tuotteet eivät sisällä myrkyllisiä torjunta-aineita, vaan vaikuttavat mekaanisesti; siksi täit eivät voi tulla vastustuskykyisiksi Paranixin raaka-aineille. Täit näyttävät pystyvän kehittämään vastustuskykyä joillekin lääkkeiksi rekisteröidyille täishampoiden raaka-aineille. Resistenttien täiden lisäksi on olemassa muita syitä miksi hoito ei ole purrut päätäihin:

  • väärä diagnoosi
  • Ohjeita ei ole noudatettu:
    liian vähän ainetta, liian lyhyt vaikutusaika, kuolleita täitä ja munia ei ole poistettu huolellisesi täikamman avulla.
  • uudelleentartunta kavereilta, perheenjäseniltä, myös aikuisilta.